Πρόκειται για απλό μονόχωρο καμαροσκέπαστο κοιμητηριακό ναό με πλούσιο τοιχογραφικό διάκοσμο που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον κύκλο των Θαυμάτων και των Παθών. Στο ιερό διατηρείται τμήμα τοιχογράφησης που απεικονίζει τον Χριστό Παντοκράτορα, ενώ στο ανατολικό μέτωπο τη «Φιλοξενία του Αβραάμ» πλαισιωμένη από τον «Ευαγγελισμό». Επίσης στην καμάρα του ιερού απεικονίζεται τμήμα της Ανάληψης. Στον κυρίως ναό η τοιχογράφηση διαρθρώνεται σε ζώνες.
Στο κεντρικό τμήμα του νότιου τοίχου μεγάλο μέρος καταλαμβάνει η «Διάσωση του Πέτρου», ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται η «Ίαση των Δαιμονιζομένων» και η «Ίαση των Παραλυτικών». Στη δυτική πλευρά του νότιου τοίχου, παριστάνεται η «Έγερση του Λαζάρου», η «Βαϊοφόρος», η «Μεταμόρφωση» και ο «Μυστικός Δείπνος». Στη χαμηλότερη ζώνη του νότιου τοίχους παριστάνονται οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος, ο Άγιος Γεώργιος, τέσσερις Άγιοι, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάζονται έφιπποι. Στο βόρειο τοίχο εικονίζεται ο «Χριστός Ελκόμενος», η «Σταυρού Ανάβασης», η «Σταύρωση», η «Αποκαθήλωση» και ο «Επιτάφιος Θρήνος». Στη δυτική πλευρά του ίδιου τοίχου εικονίζεται ο «Νιπτήρας», «ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών», «η Προδοσία του Ιούδα», «ο Ιησούς προ του Καϊάφα», «ο Εμπαιγμός» και «η Άρνηση του Πέτρου». Στη τελευταία ζώνη του βόρειου τοίχους, τη χαμηλότερη, απεικονίζονται οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη πλαισιωμένοι από δύο ζεύγη Αγίων.
Τις μορφές χαρακτηρίζει η εκφραστικότητα και η δραματικότητα ενώ οι συνθέσεις είναι γεμάτες ένταση. Η ρεαλιστική αυτή τεχνοτροπία ανάγει την τοιχογράφηση στον 14ο αιώνα.
Αρχιτεκτονική: Μονόχωρος καμαροσκέπαστος ναός
Χρονολόγηση: α΄μισό του 14ου αιώνα μ.Χ.
Τοποθεσία: Ποταμιές (περιοχή Αφέντης Χριστός ή Λαγκάδι – Βορειοδυτικά του χωριού)
Ημερομηνία Εορτής: 6η Αυγούστου
Αγιογραφίες: ΝΑΙ
Προσβασιμότητα : Εύκολη σχετικά πρόσβαση από αγροτικό δρόμο
Επισκεψιμότητα: Ανοικτά