Ενυδρείο Aquaworld και Κέντρο Διάσωσης Ερπετών Verified

Add to favorites

AquaworldΤο ενυδρείο Aquaworld & Κέντρο Ερπετών βρίσκεται στη δυτική άκρη του Λιμένα Χερσονήσου, σε απόσταση 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου και αποτελεί έναν ακόμη αγαπημένο πόλο έλξης επισκεπτών. Λειτουργεί από το 1995 και ιδρύθηκε από τον Σκωτσέζο John McLaren. Το ενυδρείο ξεκίνησε από την αγάπη του ιδρυτή του για τα ενυδρεία και τα ψάρια και αναπτύχθηκε σιγά σιγά με τη βοήθεια του κόσμου.

Στα πλειονότητά τους τα είδη των ψαριών και των ερπετών που φιλοξενούνται στο ενυδρείο δεν είναι αγορασμένα ζώα αλλά ζώα που σώθηκαν από αιχμαλωσία ή ήταν εγκαταλελειμμένα κατοικίδια που βρήκαν ένα σπίτι σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον. Τα ψάρια στα ενυδρεία είναι ψάρια που συναντώνται στη θάλασσα της Κρήτης και τα ζώα -φίδια, σαύρες και χελώνες είναι επίσης ζώα που συναντά κανείς στην κρητική ύπαιθρο.

Η φιλοσοφία του Aquaworld είναι απλή. Σύμφωνα με τον ιδρυτή, οι άνθρωποι έρχονται κοντά με τα ζώα ελπίζοντας ότι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον του ανθρώπου για τη θαλάσσια ζωή, τα ερπετά αλλά και για τους φυσικούς τους βιότοπους. Μέσα από την γνώση και την ενθάρρυνση οι άνθρωποι θα φροντίζουν τα ζώα γεγονός που τους κάνει ευαισθητοποιημένους απέναντι στο περιβάλλον που ζουν.

Στο παρελθόν το Aquaworld είχε φιλοξενήσει μία τραυματισμένη καρέτα-καρέτα, η οποία στάλθηκε στην ειδική υπηρεσία για την περίθαλψή της και μετά επέστρεψε στη θάλασσα. Δεν παρέμεινε ως έκθεμα σε κάποιο ενυδρείο καθώς η φιλοσοφία του Aquaworld είναι ότι η άγρια ζωή πρέπει να προστατεύεται και μια καρέτα-καρέτα είναι πιο χρήσιμη για τη διαιώνιση του είδους στη θάλασσα.

Το Aquaworld είναι ανοικτό καθημερινά από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο 10:00-18:00 (τελευταία είσοδος 17:15).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκευτείτε τον ιστότοπο του Aquaworld.

Δεν υπάρχει τρισδιάστατη αναπαράσταση (street view) στους χάρτες της Google.

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram