ΑνισσαράςO Ανισσαράς βρίσκεται 24 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου και 1χλμ. δυτικά της Χερσονήσου. Ο Ανισσαράς είναι τουριστικό θέρετρο, βρίσκεται σε μεγάλη, λοφώδη περιοχή που εκτείνεται ακριβώς έξω από τη Χερσόνησο και εξαιρετικής ομορφιάς. Το όνομα προέρχεται από παραφθορά του αγκισαράς, που σημαίνει περιοχή με πολλούς αγκίσαρους. Ο αγκίσαρος ή αλαδανιά (Cistus creticus) είναι ένα φυτό που αφθονεί στην περιοχή. Κάποιοι παλαιότεροι Κρητικοί αναφέρονται ακόμη στην περιοχή με το όνομα Αγκισαράς.

Αρχικά η περιοχή ήταν καθαρά γεωργική με εύφορο έδαφος, πυκνή βλάστηση και αρκετά πηγάδια .Οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά καλλιεργούσαν τη γη με χαρακτηριστικά τα μποστάνια της. Άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία 20 χρόνια λόγω του τουρισμού και πλέον στον Ανισσαρά θα βρει κανείς μεγάλα, πολυτελή, υψηλής ποιότητας και επιπέδου ξενοδοχεία τα οποία είναι αυτόνομα και αυτάρκη με υψηλής ποιότητας επισκέπτες. Όμορφες παραλίες απλώνονται σε ελάχιστη απόσταση από τον κεντρικό δρόμο και είναι πλήρως οργανωμένες με γήπεδα και χώρους για τένις, βόλεϊ και υδάτινα σπορ. Καταγάλανα νερά αγκαλιάζουν τις ακτές του με κομμάτια βραχώδους βυθού που θα λατρέψουν οι κολυμβητές και οι λάτρεις των καταδύσεων, όπως επίσης υπάρχουν και κάποιες αμμώδεις παραλίες με ρηχά νερά και άπλετο χώρο για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία. Η περιοχή είναι ένας οικογενειακός προορισμός και ένα μέρος για ήσυχες διακοπές.

Στο ανατολικότερο σημείο του Ανισσαρά, βρίσκεται το πολύ γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, μια δίκλιτη, καμαροσκέπαστη, εκκλησία η οποία έχει μαγευτική θέα σε όλο τον κόλπο της Χερσονήσου. Μια σκάλα οδηγεί στην παραλία, στην οποία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξύλινες εξέδρες για βουτιές. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν ωραίες μικρές ή μεγάλες βόλτες στην παραλία μήκους 3,5 χλμ. ή στους γύρω λόφους και πλαγιές.

Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που συνδέει τον Ανισσαρά με τη Χερσόνησο, ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλές μικρές παραλίες, γνωστές σαν Λιμανάκια. Στην τριγύρω περιοχή οι επιλογές σε νυχτερινή διασκέδαση και φαγητό είναι περιορισμένη. Παρόλα αυτά, στην παραλία υπάρχουν κάποιες ταβέρνες, μερικά καταστήματα και γραφεία για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα όμως για τους λάτρεις της πιο έντονης διασκέδασης, υπάρχει δίπλα, σε απόσταση αναπνοής, η πολύβουη Χερσόνησος που διαθέτει άπειρες επιλογές διασκέδασης.