Μοχός : “Η κλεψά”

2019-08-06 20:30 - 23:00

Στο προαύλιο χώρο Αγ. Γεωργίου στο Μοχό. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την ΚΛΕΨΑ!
Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως Ρούλας Ορφανουδάκη με τίτλο "Η Κλεψά" σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.

Το έργο διαδραματίζεται φυσικά στην Κρήτη και η υπόθεση, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του έργου, αφορά στην κλεψά ενός ιδιόρρυθμου ζευγαριού που αποφάσισε, ερήμην των γονιών του, να πάρει την τύχη στα χέρια του. …< <μηδέ και κρίμα στον γαμπρό, μηδ’ αδικιά στη νύφη…>> λέει κάποια στιγμή ο πατέρας της νύφης σκιαγραφώντας πλήρως το χαρακτήρα του ζευγαριού. Οι συμπέθεροι μαθαίνουν τα νέα από την κουτσομπόλα του χωριού και οι συγκρούσεις αρχίζουν. Η κάθε πλευρά θεωρεί, για δικούς της λόγους, την κλεψά ως απαράδεκτη αλλά κατά βάθος γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους μόνον έτσι θα μπορούσαν να παντρευτούν με την κεφαλή που κουβαλούν. Πλην όμως η κλεψά δεν πάει και τόσο προβλέψιμη γιατί ο γαμπρός δεν εκτελεί τα ’’χρέη’’ του που θα τον καθιστούσαν υπεύθυνο έναντι της κοπελιάς. Η κατάσταση χειροτερεύει. Ως καταλύτης εμφανίζεται η γιαγιά του γαμπρού που προτρέπει τις οικογένειες σε σασμό κάτι που τελικά οδηγεί στο γάμο των δύο νέων.
Παράλληλες κωμικές ιστορίες πλαισιώνουν και αρματώνουν με περισσότερο γέλιο το έργο. Η κρητική διάλεκτος, η παράδοση, ήθη και έθιμα, ο Παπάς, ο αγροφύλακας, ο χήρος, η μαμή, η κουτσομπόλα κ.α είναι τα βασικά συστατικά που βγαλμένα από μιαν άλλη εποχή -όχι και τόσο μακρινή αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική - συνέθεσαν αυτήν την αξιοσημείωτη κωμωδία του σύγχρονου κρητικού θεάτρου.

Παίζουν:
Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης
Μιχάλης Μπαλαμούτσος
Ρένα Πασπάτη
Γεωργία Μαυρογιαννάκη
Σπύρος Σταυρακάκης
Κυριάκος Κορογιάννης
Μαρία Καργιωτάκη
Λίτσα Χριστουλάκη
Μαρίνα Σπανάκη
Εμμανουέλα Κοκοβάκη
Στέλιος Σπιθάκης
Κωνσταντίνος Πολοπετράκης
Ντίνα Μπαλμπακάκη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μπαλαμούτσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαδάκη
Σκηνικά: Μάνια Ράδοβιτς
Επιμέλεια αφίσας: Γιάννης Δημητράκης
Φωτογράφιση: Στέργιος Βενέρης
Φώτα - Ήχος: Μανουσος Μαυροφορακης, Άννα Παπαδάκη

Μοχός Κλεψά

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram