Ανάληψη : Διεθνές Τουρνουά Χερσονήσου 2018

View Calendar
2018-06-17 - 2018-06-24 All day

Για 2η χρονιά διοργανώνεται φέτος από τη Κοινοφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, τη ΣΑ Χερσονήσου, το Ηράκλειο ΟΑΑ και το ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Διεθνές Τουρνουά Χερσονήσου 2018 από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Lyttos Beach με συμμετοχές από 14 χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο, Αγγλία, Νορβηγία, Ρωσία, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιράν, Καζκαστάν, Μολδαβία, Αίγυπτος) και 12 τιτλούχους εκ των οποίων 3 GM, 1 WGM και 4 IM και η λίστα μεγαλώνει έχοντας αυτή τη στιγμή 33 ξένους/ες διεθνοελούχους, γεγονός που διευκολύνει την επίτευξη διεθνών τίτλων.

Ο Δήμος Χερσονήσου συνεχίζει να αναδεικνύεται διαρκώς εκτός από σπουδαίο τουριστικό θέρετρο, σε πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο και το 2018 μέσω του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, του σκακιού, επιλέγει να προσφέρει ευκαιρίες υψηλού επιπέδου για τη νεολαία και του πολίτες του ενώ ταυτόχρονα τονώνει τη τουριστική κίνηση. Σε συνέχεια του Σχολικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Κρήτης (Μάρτιος 2018 με συμμετοχή 400 παιδιών), του Παγκρήτιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος ΠΟΑ & Β’ Εθνικής (Απρίλιος 2018 με τη συμμετοχή 18 συλλόγων από όλη την Κρήτη) σειρά παίρνει το σπουδαίο αυτό διεθνές τουρνουά που προσελκύει το ενδιαφέρον τη διεθνούς κοινότητας για τις εξαιρετικές του συμμετοχές. Παράλληλα το τουρνουά φιλοδοξεί σε βάθος τριετίας να γίνει από τα καλύτερα της Ευρώπης από άποψη αγωνιστικών συνθηκών καθώς πραγματοποιείται στα μέσα τουριστικής σεζόν σε ένα πραγματικά μοναδικό τουριστικό θέρετρο προσφέροντας υψηλού επιπέδου αγωνιστικές συνθήκες. Οι αγώνες θα καλύπτονται τόσο από την κορυφαία σκακιστική πλατφόρμα του κόσμου, το chess24.com, όσο και από live streaming στο youtube και έτσι θα υπάρχει real-time αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο και θα συγκεντρώσει πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδικτυακών επισκεπτών.

Παράλληλα, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων: α) ατομικούς και ομαδικούς αγώνες γρήγορου σκακιού β) εκδρομές γ) Προβολή σκακιστικών Ταινίων κλπ.

Ταυτόχρονα για τους Ηρακλειώτες αθλητές και αθλήτριες θα υπάρχει και δωρεάν μεταφορά καθημερινά προς και από το ξενοδοχείο των αγώνων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων στην ιστοσελίδα http://www.hersonissoschess.com

International Chess Tournament 2018

Μελλοντικές σχετικές εκδηλώσεις

 • voritsi-trail-run
  2018-09-02 17:30 - 2018-09-02 20:00

  Για 3η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου Πεδιάδος “Η Αγία Μαρίνα” διοργανώνει ορεινό αγώνα δρόμου με την ονομασία VORITSI TRAIL RUN.

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
  Αγώνας ανώμαλου δρόμου με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του χωριού. Μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή μέσα στη φύση, που σε συνδυασμό με την ημερομηνία διεξαγωγής θα ικανοποιήσει κάθε αθλούμενο. Ο αγώνας των 4,5 χλμ. είναι μέτριας δυσκολίας με 2 έντονες ανηφόρες, μια στην αρχή και μια στο τέλος της διαδρομής. Ο αγώνας των 11χλμ. είναι αρκετά απαιτητικός, καθώς οι πολλές διακυμάνσεις (ανηφόρες, κατηφόρες, υψομετρική διαφορά + - 540μ.) προϋποθέτουν καλή φυσική κατάσταση, αντοχή και ιδιαίτερη προσοχή στο απότομο του εδάφους. Το τερέν και στους δυο αγώνες κινείται εξολοκλήρου σε χωματόδρομους.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα
  6945863051 : Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης
  6972850100 : Ευστράτιος Κωνσταντουλάκης
  Και διαδικτυακά : 3ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΡΙΤΣΙΟΥ

Write a Comment